Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجم خرید ملک در ترکیه توسط اتباع ایران، از حدود ۷۰۰ ملک در سال ۲۰۱۷  به ۷ هزار ۱۸۹ ملک در سال گذشته میلادی رسیده است.

در حالی که شبکه های ماهواره ای و صاحبان املاک در ترکیه، صدها مزیت برای خرید خانه در کشور همسایه برشماری می کنند، برخی مسئولین در داخل نیز به صورت نه چندان مصداقی و شیوا، از مضرات این نوع خرید ملک می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رضا کامی دبیر اتاق بازرگانی تبریز و رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و ترکیه در اینباره به  جامعه خبری تحلیلی الف، گفت: متاسفانه هر روزه می بینم که خرید بدون فکر و نه چندان کارشناسی شده هموطنان در ترکیه چه خسارت های را متوجه برخی از آنان می کند.

وی تاکید کرد چند مورد هست که خریداران ملک در ترکیه باید مد نظر قرار دهند. اول آنکه، در کشور ما قیمت ملک و ساختمان رشد چشمگیری دارد، برای همین هموطنان ما عادت کرده اند که به خرید ملک به عنوان یک سرمایه گذاری نگاه کنند که قرار است سرمایه آنها را افزایش دهد. در برخی مناطق شهری در ایران، قیمت یک ساختمان در عرض یک سال دوبرابر می شود، باید بگویم در ترکیه ابداً از این خبرها نیست، ممکن است در برخی مناطق مسکونی که در آنها به ایرانی ها ملک فروخته می شود، در عرض 10 سال قیمت ملک خریداری شده، چندان نوسانی نداشته باشد. 

نائب رئیس اتحادیه ترخیص کاران گمرکی استان آذربایجان شرقی در ادامه افزود: در سال‌های اخیر هجوم هموطنان برای خرید ملک به ترکیه، بانک های این کشور را حساس کرده است. بسیاری از بانک های ترکیه با اروپا و آمریکا، مراودات مالی گسترده ای دارند که ابداً نمی خواهند به خاطر چند حساب که از نظر آنها مشکوک تلقی می شود، به خطر بیافتد. با توجه به تحریم های ظالمانه کشورمان، هنگامی که یک ایرانی به بانک های ترکیه مراجعه می کند، حتی اگر پاسپورت ترکیه هم داشته باشد، با توجه به اینکه محل تولد، ایران قید شده است، ممکن است با سوالات و محدودیت های متعددی روبه رو شود. از این رو تعداد بانک های که حتی با پاسپورت هم پذیرای ایرانیان هستند بسیار محدود است و گشایش حساب بر اساس شرایط خاص و با توجه به نظارت ویژه بر روی آن حساب انجام می‌گیرد. 

دبیر اتاق بازرگانی تبریز در ادامه بیان کرد: مسئله دیگر کلاهبرداری های گسترده در این حوزه است. شما دقت کنید که رفتن به کشوری که تقریباً چیزی از آن نمی دانید و خرید ملک در آنجا، نیازمند دانش و اطلاعات گسترده ای است، انواع سایت های اینترنتی، دلالان در شبکه های اجتماعی، برنامه های ماهواره ای، تبلیغات اغواگرانه و چهره های حرفه ای املاک که خوب می دانند چگونه اعتماد مشتریان ساده ایرانی خود را جلب کنند، مخاطب را به صورت فکری بمباران می کنند، در نهایت هم یا شخص به صورت کامل مورد کلاهبرداری قرار می گیرد، یا ملکی به او می فروشند که در طرح های انبوه سازی ارزان قیمت قرار دارد و ارزش ملک از رقم فروش بسیار کمتر است. 

این تاجر تبریزی، در نهایت خریداران را به لحاظ کردن یک مسئله تجاری دعوت کرد و گفت: باید توجه داشت که خرید ملک در ترکیه شاید تنها برای برخی صادر کنندگان بسیار حرفه ای کشورمان که به دنبال روزنی هستند، مزایای در پی داشته باشد و نه مردم عادی. در واقع یک تاجر صادر کننده ایرانی با حجم گردش مالی بالا که کالای خود را به کشورهای فراسوی ترکیه صادر می کند، ممکن است، بتواند از این مزایای محدود بانکی ترکیه که از طریق خرید ملک ایجاد می شود،  استفاده های ببرد. به غیر از این، برایم سوال است که یک شهروند عادی چرا باید برود در ترکیه مبلغ قابل توجه 250 هزار دلار و یا بیشتر را صرف خرید ملک بنمایید. در حالی که با این مبلغ می تواند در ایران ساختمانی تهیه کند که قیمت آن سالی بیش از 50 درصد رشد می کند. چرا یک ایرانی که نه تاجر است و نه صادر کننده، به خاطر دستیابی به یک حساب بانکی یا پاسپورت ترکیه چنین مبلغی را در خارج از کشور سرمایه گذاری کند، قرار نیست که از طریق پاسپورت ترکیه بدون ویزا به کشورهای اروپای و نظایر آن سفر کند و یا امتیازات بسیار خاصی نصیب وی شود. 

کامی در ادامه افزود: مسئله دیگر دادگاه‌های کشور ترکیه هستند، هیچ تضمینی وجود ندارد که در اختلافات ملکی احتمالی پیش آمده خریدار ایرانی از خدمات با کیفیت حقوقی مبتنی بر عدالت برخوردار باشد و یا بتواند از سند ملک خریداری شده به صورت وثیقه استفاده کند. 

منبع: الف

کلیدواژه: اتاق بازرگانی خرید ملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اعلام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تعدادی از فعالان و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران برای ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان حضور یافتند.

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی بیان کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات، خصوصا صادرات همچنین جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

حسن زمانیان گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک، قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است. در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صنعت گواهی‌نامه‌های رتبه بندی تحقیق و توسعه صادر می شود. معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی در صورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران صادر می شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم. فاصله به این دلیل است که نمی توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری سازی نرسانده ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود. بنابراین باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که پیچیدگی اقتصادی مثبت داشته باشند.

زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد. همچنین محصولات تولید شده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرد که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری سازی و فروش محصولات نقش کلیدی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران