Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@01:38:51 GMT

افزایش ۱۰ برابری خریداران ایرانی املاک ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۲۴۲۲

میزان خرید ملک از سوی ایرانی‌ها در کشور ترکیه در چهار سال ۱۰ برابر افزایش یافته است که این موضوع نگرانی‌ها درباره ادامه خروج سرمایه از کشور را تشدید می‌کند.

خبرگزاری میزان - روزنامه خراسان نوشت: گزارش‌ها حاکی از این است که میزان خرید ملک از سوی ایرانی‌ها در کشور ترکیه تنها در چهار سال افزایشی ۱۰ برابری داشته و در بازه ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ از حدود ۷۰۰ به ۷ هزار دستگاه رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع نگرانی‌ها درباره ادامه خروج سرمایه از کشور را تشدید می‌کند. طبق آمارها، در سال‌های ۹۰ تا ۹۸، حدود ۹۰ میلیارد دلار از کشور خارج شده و متهم اصلی در این زمینه فضای نامناسب جذب سرمایه گذاری در داخل کشور، رشد نقدینگی نامتناسب با رشد اقتصادی و جاذبه‌های خارجی برای جلب سرمایه گذاری نسبت به داخل کشور به شمار می‌رود.

در شرایطی که انواع مولفه‌هایی نظیر تورم و رشد نقدینگی نامتناسب با رشد اقتصادی، مانع بزرگی برای شکل گیری فعالیت‌های اقتصادی در کشور به شمار می‌رود، صاحبان نقدینگی ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به سوی فضای سفته بازی بر روی دارایی‌ها روانه کنند. دقیقاً همان چالشی که در سال‌های اخیر و از طریق خرید ملک توسط ایرانیان در ترکیه به وجود آمده و این موضوع به نماد فرار سرمایه از اقتصاد ایران تبدیل شده است.

به گزارش خبرآنلاین در این زمینه، تازه‌ترین آمار‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ ایرانی‌ها در ترکیه هفت هزار و ۱۸۹ دستگاه ملک خریده اند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۷، این رقم حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه بوده و به این ترتیب در سه سال، آن هم سال‌هایی که ایران با یکی از سخت‌ترین دوره‌های تحریمی و رشد نرخ ارز مواجه بود، تقاضای خرید ملک توسط ایرانیان در این کشور حدود ۱۰ برابر شده است.

این آمار‌ها ضمن اشاره به این که مدتی است ایرانی‌ها صدرنشین فهرست خریداران خارجی ملک در ترکیه هستند، حکایت از این دارد که در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ نیز شمار خریداران ایرانی ملک در این کشور همسایه همچنان بالاست به طوری که در این دوره زمانی ۱۵۹۹ دستگاه ملک توسط ایرانی‌ها در ترکیه خریداری شده است.

پیشتر خوانساری نایب رئیس اتاق ایران، با هشدار درباره این که فرار سرمایه از کشور و خرید واحد‌های مسکونی توسط ایرانیان در دیگر کشور‌ها باید عارضه یابی جدی شود گفته بود: ایرانی‌ها رتبه نخست خرید واحد مسکونی در ترکیه را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین ایرانیان برای خرید واحد مسکونی در دیگر کشور‌ها از جمله تاجیکستان و گرجستان نیز اقدام کرده‌اند.

با این حال، اگرچه ناهنجاری‌های فضای اقتصادی در داخل کشور، یکی از دلایل اصلی این خروج سرمایه به شمار می‌رود، اما نباید از مشوق‌های کشور ترکیه برای جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت پیشران مسکن غفلت کرد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، رشد فزاینده خروج سرمایه‌ها از کشورمان به سوی بازار ملک ترکیه از زمانی شدت گرفت که ترکیه برنامه منسجمی برای جذب سرمایه‌های خارجی در حوزه ملک تدارک دید. این کشور در سال‌های اخیر اعلام کرد بیش از هفت هزار خارجی از ۱۰۰ کشور به واسطه خرید ملک در ترکیه حق شهروندی دریافت کرده‌اند. از این رو کسب حق شهروندی و گذرنامه با تملک مسکن در شهر‌های با جاذبه گردشگری همچون استانبول، آنکارا و ازمیر یکی از مشوق‌های مهم در این زمینه بوده است.

بیشتر بخوانید: از ممنوعیت سفر به ترکیه چه خبر؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبار اقتصادی ترکیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی ترکیه ایرانی ها توسط ایرانی خروج سرمایه خرید ملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۲۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.
نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.
به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.
استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • ممنوعیت خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان‌کار
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند! / ابوالفضل نوروزی مطرح کرد
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند